2010. május 30., vasárnap

Nem tudom. 1. rész.

Mi a fontosabb, az út vagy a cél?

Vannak, akik szerint a cél mindennél fontosabb. Mások szerint az útra, az utazásra kell figyelni, mert abból tanulunk, ott érezhetjük jól magunkat! Szerinted hogy van ez? Mi a fontosabb, az út vagy a cél?

Mindig kell egy barát?

Ugye, ahogy haladunk az utunkon, rájövünk, hogy egyedül haladunk és egyedül visszük végig a feladatainkat. Alapjában véve ezzel válunk önállóvá és magunk oldjuk meg a dolgainkat. Ergó, nincs szükségünk senkire, akire "támaszkodhatunk", megoszthatjuk vele dolgainkat, segítséget kérhetünk ha bajban vagyunk, stb.
Kérdésem, hogy ha fejlődünk és önállóvá válunk, akkor kell-e támasz, például egy barát?

Mi a barátság definíciója? :)

Kell-e Mester, Tanító a lelki fejlődéshez?

Vajon szükség van-e egy Mester vagy egy hiteles Tanító jelenlétére, segítségére ahhoz, hogy a lelki utunkon járjunk? Elengedhetetlen a külső támogatás, vagy nélküle is boldogul a törekvő?

VALAKI azt mondta nekem, mindent szeretettel csinálj, ha nem szeretettel csinálod, inkább ne csináld...
a kínlódással pont az ellenkezőjét éred el, fokozod a görcsöt, amit oldani szeretnél.
A megoldás, ami minden módszerhez alkalmas, és a mindennapok minden pillanatában érdemes "használni" a lazítás.
Csak lazíts, csak lazíts, és ne csinálj még egyszer mondom ne "csinálj" semmit. Lazíts, és hagyd, hogy megtörténjen.
Eleinte nehezen megy, nehezen enged az egó, de ha megérzékeled az ellazultságot, az az igazán hatékony.
Keresed önmagad, ne keresd tovább. Ott vagy mindenben, ami körülötted van.
De igazán önmagadban vagy. Az ellazultságban megérzed a természetes állapotodat, ami béke, harmónia és szeretet. A külvilág, a társ, a szomszéd, a tanítványok, a kolléga, a közértes...stb mindenki azt mutatja meg, amit magadban elutasítasz. Ha másokban látod, nem lehet nem észrevenni. Fogad el, figyeld, mennyire billent ki. Csak figyelj, lazíts, és fogadd el, hogy a másikban önmagad el nem fogadott darabkáját látod. Csak lazíts, engedd hogy hasson rád, és figyelj, amennyire lazítasz, annyira engedve vissza elutasított, kizárt részedet, amit ha befogadsz, már nem kell a külvilágban megjeleníteni.

Ez a TÜKÖR törvénye.

Elfogadás, önelfogadás, feltétel nélküli szeretet

Azon filóztam a múltkor, hogy vajon az elfogadás az az, hogy feltétel nélkül elfogadva magam, el tudom fogadni a másik ember úgynevezett "hülyeségét" is, ugye? De vajon az is elfogadás, amikor bosszant a másik, aztán látom, hogy mi benne a mozgatórugó? Persze azért látom, mert magamban is megláttam, és emiatt nem bosszant már a másik ember viselkedése? Na, persze, attól még, hogy "látjuk", hogy mi motiválja azt a cselekvését, attól még nem biztos, hogy elfogadjuk! ...szerintem.
Ez lenne az elfogadás?

Legyen szép napod!

 www.tvn.hu_4d3abaf235009091bf52ebbb9a475815

Megint jót akarok és félek hogy szarul sül el!

Más vagyok, mint te!

Miért nem érthető, hogy mindenki más? Egymás elfogadása, és az egymáshoz való alkalmazkodás lenne a cél. Ne kényszeríts senkit olyanra amit nem akar, mert megbántod vele. Ne csúfold azért amilyen, mert nézz magadra… téged is lehetne nem? Lehet, hogy mi neked egy halvány tréfa, másnak a kés a szíve tövéig, vagy a szavad mi csak szó, egy ok a töltényig. Ne sérts meg mást, és várd el, hogy téged ne bántsanak. Te is hibázol más is fog, bocsájts meg neki.Néha gondolkozz a másik fejével, és lehet, hogy rájössz nem is olyan hülye, mint amilyennek gondolod. Mielőtt lenéznél, vagy gáznak tartanál valakit, gondolj bele, hogy te is ilyen lehetsz az ő szemével. Ha ő nem bánt téged, és szeret, vagy elfogad, és barátkozik, akkor te is tégy így és ne sértsd meg semmivel. Tanulj meg szeretni, hogy téged is szeressenek. Élj mással, ahogy veled is teszik. Ha másnak hiszed magad mint a többiek, akkor igazad van, mert te egy egyéniség vagy CSAK te vagy TE, és ez fontos. Őrizd a személyed, és ne hagyd, hogy befolyásolják a döntésed. Szeress, és szeretni fognak.

idézet

Peti a sötétséget látja az alagútban,
Zoli a fényt az alagút végén,
Csigusz a közelgő vonat lámpáit,
Alagút
János pedig három idiótát a síneken.