2009. november 20., péntek

Gyorshírek 14 V.SZ. VIK. 2010. Május-június

 
14. V.SZ. Feljelentette egy 22éves tanuló (BakosSP_A0037 ) szüleit, mert azt mondták neki, hogy felnőtt korában dolgoznia kell majd. A gyermek ügyvédje szerint ez a kijelentés ilyen korban súlyos lelki sérülést okozhat egy gyermeknek. A szülők előzetes letartóztatásban vannak.

Tanárt gyilkolt a 20 fős iskolai HPIM0372 csoport . 20 középiskolás korú gyermek megölte a szakoktatóját, mert az nem találta az öltöző kulcsot és így lemaradtak egy tankonyhai főzésDSCF1016 2 percéről. Az ügyben nyomozó rendőrtiszt elmondta, hogy a fél éve életbe lépett jogszabályok szerint a vendéglősök azonnali ítéletet hajthatnak végre, ha az indokolt. A nyomozást valószínűleg rövid úton lezárják.

Sokkot kapott egy gyermek (ViktorHPIM0438 ) mert pc játék zenét halott a rádióban. Bár a pc játék zenéket 2009-ben betiltották, néhány rádióban felhangzik még nagyon ritkán néhány. A rendőrség eljárást indított a rádió ellen. A gyermek már túl van az életveszélyen. Riporterünk kérdésére, hogy mit érzett, mikor a zenét hallotta, azt válaszolta, hogy teljesen kétségbeesett, hogy a jövője elveszik. Elmondta, hogy hatalmas félelmet érzett, hogy nem ihat több pálinkát, nem hallgathat több pc játék zenét, nem nézheti a Mónika só 2020-at. Pszichológusok hada dolgozik azon hogy helyre tegyék a gyermek kicsiny lelkét.
A 14. V.SZ. SAJÁT HATÁSKÖRBEN BETILTOTTA AZ OSZTÁLYON BELÜLI DSCF0954 SZEXSZETT! Minden tanulót aki megszegi ezt szabályt, nyilvánosan kivégeznek. A kivégzések össznépi bulizássalHPIM0496 egybekötve történnek.
Betiltották a gyereknevelést a VIK-ben. Törvényileg tiltották be a gyereknevelést. A gyerekeket ezentúl csak dicsérni lehet. Már az középiskola 9-dik osztályában tanítják a gyerekeket a jogaikra. A 22 éves ÁdámHPIM0439 szerint ez nagyon jó. A kisgyerek elmondta, hogy a tanárait börtönbe juttatta, mert órán nem beszélhetett és jojózni se engedték. A 22 éves Don Rácz HPIM0441 néhány társával (petra&én Petra,Juli) új törvényt fogalmaz, amely lehetővé tenné a szülők és tanárok azonnali, tárgyalás nélküli kivégzését.
Kijárási tilalom 40 év feletti tanároknak. Pszichológusok szerint a fiatal  vendéglősök traumakéntHPIM0497 élik meg az öregséggel való szembesülést, ezért a mai naptól este 19 órától 20 óráig léphetnek csak utcára az 40 év felettiek. 19 óra előtt a tanulásban, 20 óra után pedig a bulizásban akadályozhatják az öregek a fiatalokat. Az ifjúsági önkéntesek szóvivője (BataSP_A0039 ) korszakalkotónak nevezte a törvényt.
TömegverekedésHPIM0481 a VIK udvarán . Verekedés tört ki a biszexuálisok tüntetésén. A tüntetők az őket érő hátrányos megkülönböztetés ellen tüntettek és összecsaptak a homoszexuálisokkal. Magyarországon 2010-ben vezették be a kötelező homoszexualitás, amely a biszexuálisok szerint jogsértő és szabadság korlátozó. A tüntetésen a igazgató tehetetlen volt, pedig a Zoli felajánlotta lincselésre az utolsó húszon valahány vendéglős heteró(?) embert, akik heteroszexuálisságuk miatt börtönben ülnek.
Meglincselték azt a szakoktatót, aki az egyik budapesti iskolában, VIK-tankonyháján "Ne legyél felületes ember! TANULJ !" feliratú táblával egymagában tüntetett. A rendőrség nem indít vizsgálatot, mivel 2010-töl érvényben lévő "senki sem kritizálhat senkit, főleg tanár nem diákot" törvény értelmében az ilyen tüntetőket a vendéglősök szabadon meglincselhetik.
Büntethető lett a VIK. Ha a vendéglősök nincsenek megelégedve az iskolával és a tanáraikkal , akkor arra államilag büntetést szabhatnak ki mostantól. Pl . ha osztály kiránduláson DSCF09791 napig nincs jó idő, és ezért nem olyan jó a buli, vagy ha nem tudnak kilógni a suli elé dohányozni és ha a Norbi HPIM0374 nem késhet gyakorlati oktatásról legalább egy órát akkor az osztály Győzike betelefonálós műsorában szavazhat, hogy büntessék meg a iskolát. A büntetés:enyhébb esetben tanárok deportálása súlyosabb estben akasztás.64  Ilyenkor az ország különböző pontjain (Délegyháza,Szilvásvárad) összegyűlnek a vendéglősök és együtt átkozzák a tanáraikat. A homoszexuális szervezetek, Ifjúsági önkéntesek, és oktatási segédanyagok üdvözölték a törvényt.

 


fojt.köv.…

Mond ördög mi dolgod velem?/nekrológ Csigusz barátom tiszteletére!!

 

Lám csak, hát voltak nekünk élményeink. Mondjuk, a 99-es év. A 99, átkozott, legeslegrosszabb EFEB év. Ez az, Retró. Nekünk nincs, csak ilyen, csak ilyen példasértett életünk, de felszáradt, mint egy PÁLINKAFOLT. 

Mond ördög mi dolgod volt vele vele?? Mért vitted el??

Az  élettánc és cigi mely a halálba visz – lám, lett egy emberszakács, aki már nem is főz,énekel: lefeküdt, és szemét lehunyta sok porzó között –, nem jár egyedül. Követi – sunyítva, rókaúton – világ ördöge, és lehúzza a láncot, könyörtelenül. Zubognak az új világ lenti varázsai, a nekrológok, az emlékezések, az emlék főzőműsorok. Bata zümmögve fölrepül és közben szomorúan táncol. Bakos elvtárs meg saját halottjának tekinti. Szűk, pálinkás szájjal vicceket mesél a volt tanára. És szégyen és sötétség és szédület. Nem dalba való.
Meg se halhat privátim. Nem az, aki volt, hanem az, aki itt van, belül. Az énekelt szavakban, emlékekben.
Adj, uram, másik CSIGUSZT! MOST!

A Józan Ész és Csigusz ,mely szavak egyet jelentetek –halálára: (nyugodjék békében)

Ma egy szeretett barátunk, kollégánk halálát siratjuk: a Józan ÉszCsiguszét, aki sok éven át volt közöttünk.(orvosa szerint 33) Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a különböző bizonyítványai útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket, adott nekünk, mint "tanulni kell, hogy bizonyítvány legyen a fejünk felett" és "mindennap kell olvasni egy kis Petőt keveset"; hogy tudjuk, miért lel Il Trenot ki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan ÉszCsigusz egyszerű és hatásos tanácsai melyeket sosem felejtünk el ("addig nyújtsd a pizza tésztát, ameddig a pizza formád ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de hatástalan szabályokat kezdet alkalmazni: mint leszokni a dohányzásról, mikor szexuális zaklatással vádolták mert felrakta az Ufolány és barátja képét a bloggjára. Mikor egy új iskolát kellett választania a vizsgáihoz, mert bolond oktató barátja kitalálta, mikor felment a drog ára, vagy a fegyelmezetlen diákját megdorgáló oktató bevonult alkohol és drogelvonóra,csak rontott az állapotán.

Józan ÉszCsigusz akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor vélt barátai csak azért támadtak a Zolikára, mert az elvégezte azt a munkát, amelyben  ők csődöt mondtak: túlélni a mindennapokat .

Még tovább hanyatlott, amikor az tanárának szülői engedélyt kellett beszereznie ahhoz, hogy szívhasson egy füves cigit, bekenjenek egy gyereket naptejjel.

Józan ÉszCsigusznak elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "iskola" üzletté aljasult, és amikor a tehetségtelen szakácsok kezdtek különb elbánásban, állásban részesülni, mint ő.

Józan ÉszCsigusz számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát a nikotintól egy tolvajtól a saját tüdejében, ellenben a tolvaj elviheti őt, ha cigit emel szájára rá.

Józan ÉszCsigusz halálát megelőzte tanára hite: az Igazságé és a Bizalomé, a Barátnőié: a Bölcsességé, a meg nem született lányaié: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerűségé. 

Túlélik szörnyű mostohatestvérei a butaság, rosszakarat, sumákság: Hívják ide az ügyvédemet! Nem akarom elveszteni! Beperlem az ördögöt!

A társadalom és a szakács szakma áldozata volt.
Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.
Nekrológ egy tanítványért, kollégáért, barátért, és saját magamhoz :





  




  Szakácsnak művész– művésznek szakács.

Fegyelmezettnek szabad– szabadnak fegyelmezett.

Beszélőnek halk– némának hangos.

Soknak kevés– egynek sok.

Úrnak szegény– szegénynek rangos.

Semminek minden– mindennek semmi.

Utat keresni merész– rátalálni vak.

Se kicsi, se nagy, fiam– ez egy színtelen közepes.

Csak ellentmondásosságod konzisztens.

csiguszRIP
(kép:patkánylecsó/Pici)