2010. május 2., vasárnap

súlyozott átlag avagy miért nem értünk a szakmához

Cseh Róbert levele:

címzett: saját magam

részletek megjelenítése 7:01 (38 perce)

Szia Zoli!
Ezt rakd be a blogodba mert remélem az illetékesek olvassák.

Tudom lerágott csont de ki kell beszélnem magamból. Tessék:
Szegény lányok sírva jönnek a szóbeliről kifelé és akik még maradtak azoknak a vizsga drukkon kívül, most már gyomor idege is lesz, ilyen ez és nem hiszem, hogy tudás hiány miatt hanem azért mert pofára megy az egész vegyük az osztálytársnőmet igaz ő sushit meg bentot meg arigatot meg ninját lát de mivel TE kedves Zoltán  készítettél fel minket ezért nem hiszem hogy a bosszú kell vezéreljen egy "tanárt" (direkt van idézőjel)-aki vizsgáztat az ő kis hatalmat kaptam című témájában. A történet lényege, hogy kihúzta a főzelékeket, elmondta, hogy sűrített (tehát végülis magyaros), lengyeles, franciás stb..... mondott pár példát meg technológiát (aki idáig eljutott és nem tud az ne is akarjon szakács lenni, de ő tud mert felnőtt nő és az ilyen nők tudnak tanulni, tapasztalat mert anyám is ilyen idősen az én faszságaim mellett és a meló mellett tette le az érettségit) a lényeg az hogy még csak azért is, hogy nehogymá jól érezze magát a tanuló rúgott bele még egyet (mert nem ő tanított és nem olasz kajákat soroltunk) Könnyen beszél aki ezt csinálja pár éve már most bele tudok kötni az emberünkbe pedig még csak a papír van a kezembe de még igazi szakácsnak nem mondanám magam ez az ember aki mester szakra készül? vicc....hahaha mindjárt le is írom miért egyszerű példák de szart se tud (még jó hogy van a blogod szabad vélemény és szóhasználat kinyilvánulással:-)
Miért nem értünk a szakmához?Sok oka lehet: pl most végeztünk és aki eddig nem konyhán dolgozott csak a VIK keretein belül az szart se tud (mint én) de sebaj mert ez a hiány pótolható, pl2: A tanár aki azt kéri a nagy nehezen összehozott találkozón, hogy FIGYELJETEK (rejtvény: milyen gulyás ez? mester szakácsnak készül.) A gulyásra ő nagyon oda figyel.....mert gulyás mániás..... tilos a bors(oké), burgonya, paprika paradicsom, hús(oké) csipetke (?????)......nah ez melyik gulyás? segítek én nagy rajongója vagyok Zolinak mert olyan dolgokat tanított és nyitotta fel a szemem hogy csuda ezért a tőle kapott jegyzeteket felhasználva készültem és szartam más véleményére, nos ebben fel vannak ám sorolva szépen a gulyások a lényege az egésznek: Szegedi gulyás csipetkével Bogrács gulyás csipetke nélkül zöldségek nélkül oké..... akkor ez a "tanár" milyen gulyást kér???????????????????????????????? Elmentem tálcázni én naív (Zolinak is elmentem volna mert megígértem és még spékelő tűt is vettem mert megígértem nah mind egy ) beszélgetünk: (csak hogy lássátok tisztán és aki még nem ismerne a nevem Robi) Mondom a "tanár"nak, hogy mivel Robi vagyok tuti hogy az elnök a vizsgán megkérdezi a Róbert mártást már csak poénból. Azt mondja fú hát azt én nem ismerem...........?????????????(mesternek készül jah és nem mellékesen cumiztat minket a köcsög kérdéseivel? )no komment mert ez Zoli oldalán sem szalon képes amit erre gondoltam.
De mi nem értünk a szakmához:Rizs esete Cseh Robival. Kihúztam a gombás marhatokányt rizzsel (az már más kérdés hogy milyen rizs mert nem volt oda írva tiszta gulyás esete, de Robi kitalálta, hogy könyvben párolt rizs van akkor biztos az), oké....felkészülés.....rajt mindent megmosni figyelni a rendre tisztaságra mert Zoli erre tanított higiénia, mert Zoli mondta figyelik (szart se figyeltek csak kajálni jöttek-ezért voltak hisztisek a szóbelin is, mert nem kaptak enni mert amely tanár nem volt ott a vizsgán az nem volt hisztis mert nem evett finomakat és így beérte egy 150 ft-os szendviccsel is amit a sarki boltban vett)  Nah a rizst én megmostam......nem kellett volna.....gazdaságos rizs ne mosd meg mert kész soha nem lesz (ha ezt tudom) Tesco rizs.  Az igen mondom (vizsga drukk meg minden ennyit adtak mi a szart csináljak???????) mind 1 lesz ami lesz köret kell...neki estem. Pirít közben víz forral (amúgy a 4ből kettő égett a gázrózsából) hagymáért elszaladtam só adott volt . oké nah ez nem pirult mert egy nagy rakás szar volt az egész és nem mellékesen vizsgázz le (hé én nem ilyen lovat akartam....Zoli hol voltál? még a CBA rizse is jobb ennél Tapasztalat....) al dante lett az tuti a végére és megkóstoltam egy két szemet ehető akkor viszem ........hoppá.......(ami kész mehet ki elven nem ám sokan csak négyen álltunk az ajtónál arra várva hogy kivigyük?????????mi ez? következő rejtvény: ki tudja megmondani mi lesz a tescos rizzsel ha megmosod és utána megpirítot forralod a vizet 2 szeres mennyiségűt lepirult ráöntöd a vizet sózod hagymázod letakarod és párolod takarékon (kb 14 perc), majd mivel kész a tokány is ( a húsról ne beszéljünk) így tálalsz és viszed (nem mellékesen bemelegítettem a tányért saját sütőben 50 fokon jó faszára)......vinnéd??????? Nah majd segítek mivel felkeveretem a rizst szakszerűen semmi baja nem lehetett volna..........de negyven perc alatt lett...... kihűlt ami forron jó az hidegen szar melegíthettem én minden dísz meg minden ...ááááá.........én kidobtam volna vagy hazaviszem egy dobozba a kutyának.....ennyit a kész kiviszem témáról jah és mi nem értünk a szakmához. direkt úgy időzítem ahogy a Zoli tanította és erre! Egyszerre lett kész minden és pont annyit ért.....Mire is számítottam.... Tanulság ha a vendég kéri és kész a kaja kurogasd a pincért hogy viheti vagy szét ütöd. Akinek nem inge nem veszi magára. végmondatként: Mi nem értünk a szakmához ? Ennek a "tanárnak" hol vannak az pedagógus alapok? kíváncsi lennék lehetne e pedagógus? Zoli elküldött a picsába de legalább megmaradt a tudás! én még mindig tudom hogy a linzer 3:2:1 de ez a "tanár"..............
Várom erre is válaszod üdv:Robi

Válasz: Jót szórakoztam olvasás közben! Ha vannak még a gasztronómiával kapcsolatos írások küld!

( Az EFEB –nek van egy honlapja ahol hallgatói véleményeket lehet felrakni, kíváncsi lennék ez meddig maradna fent……)

Kérdés: Ki volt a helyettesítő tanár? Kik voltak az elnökök? Félreérthető az egyik mondatod! A VIK keretein belül…Ti nem a VIK keretein belül gyakorlatoztatok hanem az EFEB keretein belül…. csak ott volt a gyakorlat és a vizsga. 

Szívesen söröznék, dumálnák, egyszer veletek ha úgy gondoljátok………

Kollegának:  RÓBERT-mártás
Hozzávalók:
Barnamártás
Mustár
Ecetes uborka
Vörösbor
A kész barnamártást kockára vágott ecetes uborkával, mustárral, törött
borssal, cukorral, vörösborral rövid ideig forraljuk. Szűzsülhöz, frissen sült
sertésbordához adjuk.

Nem valami nagy élvezeti értékel bír ,(meg el is avult már) ezért nem is szoktam tanítani, de mindig megemlítem a hallgatóknak és rájuk bízom megtanulják –e. Úgy látszik néha elég valamit csak megemlíteni…..